Saturday, July 21, 2012

first time

dis is ma first time try to write use ma new android application phone.
wohoo

Monday, April 30, 2012

heading to MALACCA

yay!! finally cik Aj Danial and me sampai juga ke Melaka.wohoo!
memang banyak juga halangan nak ke sana tu.pada mulanya, plan nak pergi time my birthday 12th April lepas.nk celebrate kat sana ngan cik Nisha, Ath and Fifiey.tapi tiba-tiba cancel coz cuti saya tidak diluluskan.hampa ketika itu.okeyy, tak pelah.mungkin bukan rezeki aku.

sekali lagi cuti aku sepatutnya pada 22th and 23th terpaksa lagi ditangguhkan atas sebab yang tak dapat dielakkan.demi tugas aku relakan saja.alhamdullih, cuti aku telah digantikan pada 23th and 24th April pula.tapiii..yang tak sedapnya, duit pun dah tak de.hmm, Cik Nisha and Fifiey pula ada hal.nampaknya hanya aku dan Aj sahaja lah menghabiskan  masa bersama.

seawal pukul 7 pagi lagi kami bertolak ke Melaka dengan Aj yang tak tidur satu malam pun.
pukul 10 pagi akhirnya kami sampai ke Kota Bandaraya Bersejarah itu.wahhh!! bestnya.








sorry yea, gamba cik Aj tak de dlm entry kali ni..bukan apa hampir kebanyakan gamba beliau buat muka penat, letih, lapar, mengantuk dan sebagainya.aku tak salahkan dia kerana aku yang heret dia ke situ.haha

ingat nak pergi ke A-Famosa resort pada sebelah malam tu.teringin benar aku nak masuk Cowboy Town.tapi memandangkan kewangan tidak mengizinkan, lalu aku dan Aj membatalkan saja niat di hati tu. lain kali kita pergi eyh sayang..janji Aj pada aku.huh! satu hari nanti pasti ku tuntut!
hahahahaha.. *gelak setan

sementelah aku dan Aj bercuti 2 hari, malas pula nak balik ke KL. malam tu kami penginap di sebuah hotel.penat juga berpusing-pusing di sekitar bandar nak cari hotel yang sesuai untuk menginap ni.banyak betul tempat menginap kat Melaka ni kan? rumah tumpangan ada di merata-rata.tempat.

malam tu, aku, Aj dan ditemani Ath makan di restaurant Asam Pedas Claypot di jalan Laksmana.waahh, terangkat betul asam pedas Melaka kan. sampaikan 3 kali Aj makan asam pedas ikan pari selama kami di sana.terima kasih pada Ath coz sudi belanja kami makan.heheh =)

keesokannya, selepas check-out, kami terus bergegas balik ke Kajang. Aj perlu mengejar temu janji dia di Puchong pula.setelah semua urusan selesai, kami yang ditemani cik Jack pula merancang ke I-City. aku sangat excited coz tak pernah ke sana walaupun penat di badan tak hilang lagi.



tapi agak mengecewakan, aku sangkakan tempat tu sangat menarik untuk dilawati pelancong. nyata sungguh berbeza dari sangkaan ku.apa pun aku tetap enjoy.lari sebentar dari kekangan kerja.huhu

kbai.


Monday, March 19, 2012

~PastaMania~

hello uoollls,

dah lama pulak tak update blog ni..fuh, fuh..da berabuk sikit.heheh =)
okeyy, entry kali ni aku bukan nak mengisahkan tentang diri dan kehidupan aku seperti selalunya.taapii, dengan sukarela nya aku nak mempromosikan satu restaurant yang tidak berapa dikenali rakyat Malaysia akan kewujudan nya di negara kita ni.

seperti title entry ni yang tertulis di atas..PastaMania.sebuah anak syarikat dari Singapore yang sememangnya telah pown famous-amous dan ia adalah the largest chain restaurant di negara Singa itu sendiri. malah restaurant ini juga terdapat di kebanyakan luar negara seperti, Brunei, Kuwait, Syria, U.A.E, Egypt, UK dan juga Malaysia. klik location untuk lebih lanjut.

tetapi, cuma terdapat tiga sahaja cawangan di Malaysia iaitu di Aeon- Bukit Tinggi Klang, Gurney Plaza Penang dan di Sungei Wang Kuala Lumpur.

haa, apa yang special nya PastaMania ni eyh? okeyy, ia juga merupakan sebuah western restaurant. sama seperti Pizza Hut, Domino Pizza, Papa John and etc..hidangan mereka pown tidak jauh berbeza dari restaurant-restaurant yang aku senaraikan tadi. 

tapii,  apa yang membuatkan aku rasa PastaMania lebih istimewa kerana resipi makanan nya nyata lebih lazat berbanding yang lain. harganya juga tidak lah terlalu mahal dan sangat berbaloi. kalau tak percaya sila lah kunjungi dan rasa kenikmatannya sendiri. :)

ini antara pilihan menu yang terdapat di restaurant PastaMania..

appertizer
choice of pasta ~spaghetti, penne, linguine or fusilli~



choice of pizza sizes ~ 7, 10 or 12 ~
the best a cup of latte
dessert





klik pastamania untuk lebih lanjut..

untuk mengetahuan korang jugak, PastaMania turut membuat penghantaran (Delivery) terus ke rumah korang. tapii, sekitar kawasan yang terdekat sahaja okeyy.

jom, jom..apa lagi, ramai-ramai lah bawa kawan-kawan, saudara-mara, jiran-jiran korang merasa makan di tempat ni pulak.pasti puas hati and datang lagi.okeeyyy uolls..









Thursday, February 23, 2012

a walk to remember

hellooo oulls..

after that Avril's concert, Encik Aj and Fifiey still not working. but me, i have go to work..that is what we called commitment righhtttt??? but, that night i've plan to have a short vacation. i went to Melaka..yeah! tapi agak mengecewakan tak dapat sewa kereta sebab da mid-night.wuaaa!! T T

tapi tak pe la..aku buat keputusan tuk ke Port Dickson saja esok hari.boleh jugak jumpa cik nisha kat sana bicara aku pada encik Aj. wee~

pagi yang indah tu aku bangun dan kejutkan Aj and Fifiey dari tidur. dapat saja kereta yang di sewakan kepada kami terus bertolak dari rumah. tak sabar nak mandi laut..sememangnya da lama aku tak menikmati keindahan ciptaan tuhan tu.sibuk dengan kerja saja sampai ke mati.huhu..

sampai saja di PD, kami menanti kedatangan cik nisha tu.tapi dia kata akan datang lambat sebab tunggu mama dia balik.okeyy..nak mandi laut, aduhhh, terik nya matahari comfirm balik nanti hitam. so, our plan. pergi karok dulu kat Orange di Corus Paradise Hotel.



dua jam di Orange, kami menuju ke pantai.setiba je cik nisha, di bawanya kami ke kedai makan.memang perot tengah main drum ni.manakan tak, dalam perjalanan kami cuma singgah drive-thru makan McD saja.huhu

meleleh air liur tengok ikan bakar tuu =)


blurppp..alhamdulillah, da kenyang.cuaca pun da redup..boleh la kami pergi mandi manda.yayy!!

snap-snap dulu..





okeyy..tak sabar nak mandi ni.wee~



bagus jugak buat activiti yang sangat berfaedah macam ni.enjoyy..lepas mahatari melabuhkan tirai, kami sekali lagi pergi karok.huhoo..memang gila karaoke 2 kali dalam 1 hari.tahu la masing-masing gile mic.rawr~

pukul 9.30pm, sebelum kami gerak balik ke rumah, singgah sebentar berjumpa dengan mama cik nisha.wee..takut jugak sebenarnya bawa lari cik nisha berjalan-jalan tanpa minta izin.huhu..tapi mama okeyy je.kuikuikui..

happy sangat minggu ni dapat luangkan masa yang berkualiti. walau pun da banyak duit terbang..hukhuk..terima kasih tak terhingga kepada cik Fifiey sebab sudi menghabiskan masa-masa dan duit anda dengan kami yang suka buat kerja gila and last minute ni. well, Aj memang menurut segala perintah saya.haha..and terima kasih kepada cik nisha kerana sudi jumpa dengan kami. you all just make my day!
muah..muah..muah..lain kali kita pergi jalan-jalan lagi okeyy..hehe =)

p/s: sorry yea cik Fifiey saya copy title album  in your FB. =)

AVRIL LAVIGNE concert!!

heyy..ini entry yang panjang. kalau tak nak baca boleh klik button X kt belah kanan atas okeyy.sekian..

10.30am-bangun-bangun tidur jew terus pergi mandi dan bersiap-siap tok ke Stadium Merdeka.excited sangat nokk.taapiii, kena tunggu encik Aj balik dari tempat kerja baru boleh gerak.hurmm..pabila encik Aj da sampai baru je nak keluar dari rumah, haishhh hujan dengan lebatnya turun mencurah ke kerak bumi pulakk. tapi kami redah saja biar pun hampir kuyup.huhu..

5.30pm-setibanya di KL Sentral, Aj ke toilet. tak sampai seminit dihalau pula keluar sebab berlaku kebakaran di bahagian gentlemen. fuhh, nasib baik sempat melepas.bak kata Aj.hakhak..then aku, Aj, Eila (adik Aj) dan Fifiey our friend bergegas ke Monorail Briegfields untuk ke hentian Maharajalela. aduhh, sistem down pula. dihalau kami ke stesen Tun Sambathan. Aj putuskan kami menaiki teksi sahaja ke destinasi.

6.10pm-sesampai saja di Stadium Merdeka. mak aihh..ramai nya umat manusia berbaris kat sini. kami terpaksa berjalan dan memasuki barisan tu hampir sejauh 1-2km dari pintu masuk.


7.00pm-pintu masuk mula dibuka tapi kami masih berjalan macam semut.
8.00pm-baru gerak sikit tapi bunyi da meriah dari dalam stadium.fuhh, sabar Pai.sabar Pai..
8.20pm-tiba-tiba seorang APEK berlari-lari itik sambil menjerit dalam bahasa Cina. ''Siapa nk msuk cpt ikot saya.sini lmbt'' apa lagi..kami terus berlari mengikut dia dan sampai ke pintu stadium yang agak kurang manusia berbaris.nasib baik Aj faham bahasa Cina.kalau tak sampai habis concert pun belum tentu kami da masuk stadium tu.huhu
  


8.45pm-the concert is began..woo hoo!! RAWK giler..happening and best sangat-sangat. sing along together and menjerit-jerit macam orang gila.sampai sakit anak tekak aku ni.huhu

comel nya diaaa!! 


gamba ni bukan milik saya okeyy.. =)


yang ini saya punya.HAHAH
korang nampak tak si Avril yang kecik macam semut tu?? actually, aku tak nampak pun dia sebab tak pakai spek..sob sob.. T T


ini pulak peminat fanatik..habis je lagu mesti mereka jerit "we want more! we want more! we want!" sampai satu stadium ikut.haha..


habis sudah persembahan.wuaaa!!! nak lagi..nak lagi..lagi!! *hentak kaki   


hurmm..posing la pulakk.. 

eila, aj & me

me & fifiey ( orix )
lepas tu kami balik.opss, bukan balik rumah.tapi balik ke Bukit Bintang dan check-in.ouuchh..cik Pai sekarang semakin suka check-in check-in ni kan.haii..bertambah kopak la encik Aj kan.huhu

walau apa pun halangan dan rintangan yang kami tempuhi hari tu, ia sangat la kenangan yang  terindah buat kami.huhu 

love you AVRIL!!!

p/s: entry ni tak la panjang sangat.cuma gambar je lebih..  =)

Friday, February 17, 2012

feelin good

hellooo peeps,

today i got a really goood news evah and make me ~i feel you goooodd~ hahah. so, what is the news that making ma day haa?? okey, let's read the story began. i woke up on this lovely early morning and having a great breakfast with nasi lemak and nescafe o panas.awesome.da lama tak breakfast okeyy..then, terus bukak FB sambil layan mata yang mengantuk ni pulak. and ma phone ringing..auchh, who's calling?? naaahh, malas nak pick up the phone.ma manager's name on the screen la pulaks.okeyy, nak suruh i masuk kerja awal ke? but she's off today.soo, owh! careless your mind dear.stop curious.dengan malas i tekan button answer.

then, start a conversation..
big boss : hello, assalamualaikum..
me         : hello, waalaikummussalam..(kalau tak jawab dosa)
big boss : Pai, awak da dapat result tu.bulan depan 1 march ni tau. awak standby-standby laa baju. rambut
               awak tu heh!
me         : yea ke ms, time kasehh..alhamdulillahhh.

owhoo wow~ standby baju banyak-banyak dengan tukar rambut ni sekali. nak pergi mana tu cik pai?? menang contest dapat pergi bercuti kat London ke? cik kiah pun nak ikut boleh? MUABHAHAHA..
sila tutup mulut gelak sopan sikit. =)

haisshh, im not going anywhere laa.dok kat pekan Kajang ni je okeyy. i dapat naik pangkat tau. 1 of ma wishlist just came true.awesome! kena la beli baju-baju baru, da tak boleh pakai baju hitam that just for staff onlyyyy. and dress up ma new hair. sekarangkan hair i agak-agak more to blondy sikit tapi da kusum. so, kena la colour kan hitam balik or esle i have to wear a tudung. but im not ready of it.

got a lot things to learn and learn and learn. hopefully, i can be a good manager becoming. thank you to those give a lot supported to me especially encik Aj Danial. thank you..thank you..thank you..to' che..

                                                             CONGRATS TO ME... =))))

and..last, so excited and can't wait to the Avril Lavigne concert tomorrow. woohoo!



             

Thursday, February 16, 2012

happy valentine day

wooho..this is my first valentine evaahh.believe it or not, i've neva celebrate this special day with mr Aj Danial before.eventhout we're couple few years ago!

                                                       
sekumtum ros putih melambangkan kesucian cinta,
sepasang cincin menjadi tanda pengikat setia,
ku terima ia dengan penuh gembira,
semoga kita kekal bersama.


walaupun x seberapa tapi ia sangat bermakna tau! ramai juga di kalangan teman-teman aku yang jelous melihat perhubungan kami. hubungan yang sentiasa erat dan intim mengalahkan sepasang suami isteri yang baru mendirikan rumahtangga.huhu..tapi siapa cakap dalam sesebuah perhubungan x ada masalah mahu pun pertengkaran.sedangkan lidah lagi tergigit bak lagu Tan Sri P.Ramlee dalam filem 3 Abdul.cuma kepercayaan, jujur dan tolak ansur asas penting dalam kejayaan sesebuah hubungan.alhamdulillah, kami masih berpengang teguh kepada asas itu.tiada apa yang dapat memisahkan kami melainkan Qada dan Qadar dari-Nya. terima kasih abg.. :)